تفاوت بین متخصص زنان و زایمان چیست؟
تفاوت بین متخصص زنان و زایمان
امروزه خانواده هایی که قصد بچه دار شدن دارند معمولا از قبل از بارداری تا بعد از تولد زیر نظر متخصصان این حوزه هستند. زنان به این موضوع اهمیت زیادی می دهند، آنها زایمان طبیعی و بدون استرس را دوست دارند. اما متاسفانه درک درستی از تفاوت دو حرفه مامایی و مامایی و زنان وجود ندارد.
اگرچه ماماها و متخصصین زنان و زایمان از مهارت و تخصص کافی در زمینه کاری و حرفه ای برخوردارند، اما زمینه فعالیت آنها متفاوت است. به همین ترتیب، معیارهای انتخاب آنها نیز متفاوت است.
دو حرفه مامایی و زنان مستقل و مکمل یکدیگر هستند. در این مقاله در 24 پذیرایی بمانید تا با آگاهی از تفاوت ها و مسئولیت های هر یک از این دو شغل در شرایط مختلف، مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.
در ادامه به تفصیل تعاریف و تفاوت های ماما و ماما را بررسی خواهیم کرد.
بسیاری از افراد فکر می کنند که مامایی و زنان دقیقاً یکسان هستند، اما تفاوت های اساسی بین این دو رشته وجود دارد.
تفاوت بین رشته های زنان و زایمان به دلایلی است. یک متخصص زنان از دانشکده پزشکی فارغ التحصیل شده و پس از فارغ التحصیلیاز پزشکی عمومی وارد حرفه پزشکی و زنان شده است، اما ماماها درجه یک و گاه فوق لیسانس فنی خوانده اند و از بیماری های خاص و غیره اطلاعی ندارند. موارد به عنوان یک متخصص زنان و زایمان
مامایی و مقدمه ای بر زنان و زایمان
مامایی شاخه ای از علوم پزشکی و مامایی یکی از تخصص های مراقبت های بهداشتی محسوب می شود. یک ماما قبل از بارداری، در دوران بارداری، در حین زایمان و بعد از تولد از مادر و نوزاد مراقبت می کند. به عبارت دیگر وظیفه اصلی ماما حفظ سلامت مادر و کودک و ارائه خدمات به آنهاست.
ماماها غیر از راهنمایی زنان باردار و مشاوره دادن وظایف دیگری نیز دارند. به عنوان مثال مشاوره قبل از ازدواج، معاینه و تشخیص بیماری های ساده زنان، مشاوره در زمینه تنظیم خانواده، سلامت خانواده و به ویژه سلامت زنان و سایر موارد مشابه از وظایف ماماها است.
مراحل قبل از بارداری، بارداری و بعد از بارداری سه مرحله اصلی هستند که ماماها برای آنها آموزش های ویژه ای دیده اند.
ماماهای دوران بارداری، مادران باردار را در مورد رژیم غذایی سالم برای بارداری، نحوه زایمان، بررسی سلامت مادر و نوزاد و برگزاری کلاس های آموزشی مناسب برای مادران و خانواده ها راهنمایی می کنند.
مثلاً قبل از زایمان به مادر یاد می دهد که چگونه استرس، هیجان و درد را کنترل کند. او همچنین با بررسی دقیق همه موارد ضروری و معاینه مادر، مادر را برای زایمان آماده می کند. مادران با شرکت در کلاس های آمادگی قبل از بارداری و زایمان از خدمات ماماها استفاده می کنند.
وظایف ماما در هنگام زایمان شامل زایمان (به طور طبیعی)، کنترل درد مادر و کمک به زایمان است. علاوه بر این، ماماها موظفند در مورد هر گونه ناهنجاری در مادر یا کودک با متخصص زنان و زایمان مشورت کنند.
زیرا زایمان برای زنان یک تجربه استرس زا و احساسی است. در هنگام زایمان نیاز به تشویق و همراهی ماما دارند.
ماماها از دانش، تجربه و ماهیت انسان دوستانه خود برای اطمینان از زایمان راحت و بدون استرس استفاده می کنند. البته یک نفر زایمان راحت دارد، یکی مشکل دارد، اما در هر صورت مراقبت ویژه ماماها و کادر پزشکی لازم است تا مادر بهتر زنده بماند.
پس از زایمان این وظیفه ماما است که توصیه های لازم را در خصوص مراقبت و تغذیه کودک و توصیه های بهداشتی به مادر و کودک به خانواده اطلاع دهد.
پس از تولد، دنیای جدیدی برای مادر و نوزاد باز می شود. هر دو نیاز به مراقبت دارند و باید تا زمانی که نیاز باشد تحت نظر ماما باشند. به عنوان مثال، ماما به مادر یاد می دهد که چگونه شیر بدهد، چگونه نوزاد را دراز بکشد یا او را در آغوش بگیرد و به او شیر دهد، یا چگونه از اندام عورت بعد از زایمان طبیعی مراقبت کند و مسائل دیگر.
در حال حاضر ماماها بیشتر در بیمارستان ها و به خصوص در اتاق زایمان مشغول به کار هستند. این افراد در زمان زایمان طبیعی از مادر و نوزاد مراقبت می کنند و در کنار این وظایف وظایف دیگری را نیز در بیمارستان انجام می دهند.
مادر از لحظه ای که برای زایمان به بیمارستان می رود تا بعد از آن، حضور ماما را در کنار خود و نوزاد احساس می کند.
ماماها عموماً در دسترس تر از متخصصان پزشکی هستند. پس برای گذراندن یک بارداری سالم و آرام با یک فرد مورد اعتماد از متخصصین مامایی کمک بگیرید.
وظایف متخصص زنان و زایمان
متخصص زنان برای درمان، درمان و درمان تمام بیماری های مربوط به زنان آموزش دیده است.
علاوه بر دوره های تخصصی، متخصصان زنان یک دوره پزشکی عمومی را می گذرانند و به طور کامل و دقیق در علم پزشکی و آناتومی بدن زنان غرق می شوند.
متخصصان زنان در واقع آزمایش های مختلفی مانند تست پاپ اسمیر، تست STD، تست پستان، کنترل باروری و سایر آزمایش هایی که خانم ها به آن نیاز دارند و فعالیت آنها عمدتا در زمینه سلامت بانوان است را تجویز می کنند. از طرفی متخصص زنان و زایمان تمامی مشکلات و بیماری های مربوط به بارداری، زایمان، قاعدگی، زایمان، عفونت های پرستاری، اختلالات هورمونی و سایر بیماری های مختص زنان را درمان می کنند.
متخصص زنان و زایمان و مادران باردار
اگر زوجی قصد بچه دار شدن دارند و یکی از طرفین با مشکل ناباروری مواجه است، تخصص حرفه ای خانم ها انتخاب مناسبی برای حل این مشکل است.
همچنین، زنان با هر گونه علائم فیزیکی باید با متخصص زنان مشورت کنند تا از بارداری ناامن جلوگیری کنند.
در صورت ابتلا به بیماری های شایع در زنان، مراجعه به متخصص زنان ضروری است. متخصصین زنان و زایمان در زمینه تشخیص و درمان کلیه بیماری های مرتبط با اندام های تناسلی از جمله سرطان اندام تناسلی، عفونت های دستگاه ادراری، عفونت های واژن، سندرم تخمدان پلی کیستیک و سایر بیماری های مشابه آموزش کامل دیده اند.
در دوران بارداری، برخی بیماری ها می توانند مادر و جنین را تحت تاثیر قرار دهند. درمان این بیماری ها متعلق به رشته زنان است. همچنین، زنی که میخواهد باردار شود، ممکن است شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت، صرع، فشار خون بالا یا بیماری قلبی داشته باشد یا تجربه کند. بررسی تاثیر بیماری مادر بر روند بارداری وظیفه متخصص زنان است. به عنوان یک زن باردار، بهتر است قبل از بارداری آزمایش های مختلفی توسط پزشک تجویز شود تا از سلامت خود و نوزادتان مطمئن شوید.
مهمترین و اساسی ترین ارتباط متخصص زنان و زایمان با مادران باردار انجام سزارین برای زایمان است. متخصص زنان برای انجام این روش آموزش دیده اند.
اگر به هر دلیلی مجبور به زایمان قبل از موعد مقرر هستید، باید زیر نظر متخصص زنان و زایمان انجام دهید و به طور کلی نباید کاری را انجام دهید که بر اساس توصیه و اجازه پزشک نباشد.
مرز بین ماما و متخصص زنان و زایمان در درمان
درمان بسیاری از بیماری ها مرحله ای و مرحله ای است. اغلب ماماها در مراحل اولیه درمان نقش بسیار مهمی دارند و در مواردی که تخصص خاصی لازم است، متخصص زنان و زایمان به صحنه می آیند. به عنوان مثال سزارین یا لاپاراسکوپی در خدمت متخصصین زنان و ماماهایی است که در این زمینه تخصص ندارند.
در حین اپیدورال، ماماها معمولاً با کمک مانیتور موقعیت جنین را در رحم مادر تماشا می کنند و می توانند بدون هیچ مشکلی به زایمان طبیعی نوزاد کمک کنند. در صورت وجود مشکل خاصی در روند زایمان یا در صورت نیاز به سزارین، حضور و کمک متخصص زنان الزامی است.
هزینه انتخاب ماما یا متخصص زنان
ماماها به طور کلی حتی در بدترین موارد به مداخله پزشکی اعتقاد ندارند. این ایده در شرایط مناسب باعث کاهش مداخلات غیر ضروری پزشکان و در نتیجه کاهش هزینه های مراقبت و درمان می شود. پزشکان اغلب بیشتر از ماماها هزینه می گیرند.
در مواردی که حضور پزشک واجب است و مثلاً جان مادر و فرزند در خطر است، تأخیر جایز نیست. در چنین شرایطی بهتر است برای سلامتی عزیزانمان هزینه زیادی بپردازیم.
آیا برای زایمانم باید ماما یا متخصص زنان و زایمان انتخاب کنم؟
انتخاب ماما یا متخصص زنان انتخاب شخصی شماست. باید به این فکر کنید که تجربه تولد نوزادتان چگونه خواهد بود. شاید بهتر باشد به سوالات زیر پاسخ دهید.
آیا زایمان طبیعی را ترجیح می دهید؟
از پزشک خود در مورد میزان موفقیت او برای سزارین و نظر او در مورد این روش بپرسید. اگر زایمان طبیعی برای شما مهم است، مطمئن شوید که پزشک شما موافقت می کند.
در دوران بارداری به چه نوع حمایتی نیاز دارید؟
ماماها می توانند زمان بیشتری را با زنان باردار بگذرانند. اگر همراه داشتن فردی در زمان زایمان مهم است، بهتر است از کمک ماما استفاده کنید.
چه اقداماتی برای کاهش درد زایمان انجام شد؟
اگرچه ماماها مجاز به استفاده از مسکن ها هستند، اما روش های غیردارویی تسکین درد را ارائه می دهند. این روش ها ممکن است شامل حمام کردن، ماساژ، طب سوزنی، امتحان کردن موقعیت های مختلف یا استفاده از توپ زایمان باشد.
چه زمانی به متخصص زنان و چه زمانی به ماما مراجعه کنیم؟
زمان مراجعه به پزشک برای بارداری و بیماری های مختلف متفاوت است. اگر قصد بچه دار شدن دارید بهتر است از ابتدای بارداری تحت نظر متخصص زنان و زایمان باشید. اما در موارد خاص که مشکلی در بارداری وجود دارد یا جزو مادران بسیار خطرناک هستید، با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.
اگر از بیماری های زنان و زایمان، اختلالات سیکل قاعدگی و موارد مشابه رنج می برید، حتما با پزشک متخصص زنان مشورت کنید و مطمئن باشید که هر چه زودتر درمان را شروع کنید سریعتر به سلامتی خود باز می گردید.
البته پس از مراجعه به پزشک یا ماما در کنار راهنمایی و خدمات این دو متخصص باید نکاتی را خودتان رعایت کنید.
به عنوان مثال، بهداشت شخصی و سبک زندگی سالم را در راس لیست خود قرار دهید و هنگام تلاش برای باردار شدن از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید. با توجه به این موارد و کمک ماماها و پزشکان، مطمئناً در این مدت تجربه خوشایندی خواهید داشت.
بنابراین، به جای استرس و اضطراب در انتخاب یکی از این دو حرفه، ابتدا دانش و درک خود را ارتقا دهید تا بتوانید در مواقع اضطراری، در مواقع اضطراری، حوادث را مدیریت و کنترل کنید. این توانایی برای انسان به خصوص برای زنان باردار نقش بسیار مهمی دارد.
سپس با کسب اطلاعات در مورد هر یک از این دو حرفه، بسته به نیاز خود می توانید مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. به طور کلی به یاد داشته باشید که با کمک ماماها یا متخصصان زنان به تنهایی یا با تکمیل خدمات یکدیگر، سلامت کودک و مادر تضمین می شود.
به طور کلی می توان گفت که ماماها می توانند تا حدودی از بیماری ها یا سایر بیماری ها پیشگیری کنند، اما چون بیماری سخت تر است و نیاز به دانش و تخصص دارد، همکاری پزشکان زنان و زایمان الزامی است.
ادامه مقاله:https://payju.ir/content/لیست-پزشکان-متخصص-زنان-و-زایمان-در-شیراز